Glavni trg 15
5271 Vipava
Zelena priložnost – divje rastline / Tematska pot Slap (Recept: GRENKULJIČINA JUHA)
Recept: GRENKULJIČINA JUHA
Zmagovalni recept Kulinaričnega natečaja Kuhajmo z divjimi v kategoriji »Mladi divjaki« (do 18. leta)
GRENKULJIČINA JUHA (OŠ Draga Bajca Vipava: Kaja Simonič, Eva Kovač, Živa Jermol pod mentorstvom ge. Barbare Kodelja Pavlin)
Kategorija: Predjed
Sestavine:
Navodila za pripravo:
Servirajte in okrasite z travniškim cvetjem.
Čas priprave:
30 minut (plus nabiranje grenkuljice)
To je juha ki jo lahko pripravi vsak ki ima voljo da odide na kratek sprehod v naravo ter nabere bršljanasto grenkukljico ji doda krompir ter smetano. Dobimo slastno ter zdravo enolončnico, ki je v primeru da jo spasiramo primerna tudi za mlajše otroke. Poljubno ji lahko dodamo tudi kakšne druge začimbe ali pa pustimo samo sol.